Kind en Mesologie

Natuurlijk (op)voeden en (op)groeien 

Als ouder zou je willen dat je kind ontzien zou blijven van ziekte, gezondheidsklachten, groot verdriet of heftige emotionele gebeurtenissen. En als je dat niet kunt voorkomen, dan zou je ze op z’n minst stevig willen maken om deze levensitems iets gemakkelijker het hoofd te kunnen bieden.

Maar hoe kun je hier als ouder aan bijdragen?

Hebben wij als ouders niet de plicht onze kinderen een zo goed mogelijke start mee te geven? Wat binnen onze mogelijkheden ligt, maar daarbij niet terugdeinzend voor evt. hulp en ondersteuning op welk vlak dan ook. Dit kan soms nodig zijn op het gebied van opvoedingsondersteuning, persoonlijke groei, maar ook op psychisch of fysiek vlak. En eigenlijk vormen zij allen een geheel; het één is verantwoordelijk voor het ‘succesvol’ zijn van het andere mensdeel.

Met het bieden van ondersteuning op met name het fysieke en psychische deel kan mesologie een mooie onderzoeks- en behandelmethode zijn.  Met behulp van een goede anamnese, voedingsonderzoek en advies, ondersteuning en behandeling met natuurlijke supplementen, kruiden en homeopathie, wordt het lichaam met ‘liefdevolle geneeswijzen’ ondersteund.

Veel klachten van kinderen kunnen voorkomen, verminderd of genezen worden door de juiste individuele aanpak van onderzoek tot advies en behandeling.

Maar ook het voorkomen van (ernstige) ziekte in het latere leven van je kind (als volwassene), verdient aandacht. Onze kinderen zijn de toekomst!

Heeft u er ooit bij stilgestaan dat ziekten als diabetes, kanker of auto-immuunziekten, mogelijk hun oorsprong al vinden in de kindertijd (of nog eerder)? Zou het dan misschien ook kunnen dat u als ouder het risico hierop kunt verkleinen door te kiezen voor Bewust Gezond (op)Voeden?

Niet alleen als ouder wil je het beste voor je kind, ook je kind zet zich voor 100 % in voor het geluk van z’n ouders. Soms gaat deze drang om ons gelukkig te maken ten koste van hun eigen ontwikkeling. Als je merkt dat je kind langere tijd stilstaat in z’n ontwikkeling, vastloopt in gedrag en emoties, dan wordt het tijd eens verder te kijken wat er kan spelen. Nieuwsgierig hoe? Lees dan verder bij de PresentChild methode geïnitieerd door Janita Venema.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lief kind

Wat ben je prachtig
Zo vreselijk kwetsbaar en tegelijk zo krachtig.
Van nature onbevangen, voor de wereld om je heen,
Kijk je met verwondering naar een doodnormale steen.

Lief kind,
Dat glans ziet in het leven,
Dat zonder moeite, zijn liefde eindeloos wil geven,
Dat fouten keer op keer vergeeft,
En feilloos aanvoelt wat er binnenin ons leeft.
Jij velt geen oordeel; goed of fout,
Jij vind in iedereen iets waarvan je houdt.

Lief kind,
Wat een pijn,
Wanneer je niet jezelf mag zijn,
Wanneer je niet wordt begrepen of niet wordt erkent.
Wanneer niet wordt gezien dat jij zo bijzonder bent.

Lief kind,
Jij hebt gevoel voor rechtvaardigheid.
Jij gooit nog alles is de strijd.
Jij durft nog te vechten voor jouw dromen,
Met een fantasie die niet is in te tomen.

Lief kind,
Met bijzonder grote kwaliteit.
Veel volwassenen zijn hun ‘kind-zijn’ kwijt.
Daarom lief kind,
Wil je eens proberen,
Of je het de grote mensen ook kan leren?

Zie verder voor de kosten en vergoedingen de pagina tarieven.