Mesoloog Brigitte

Ik ben Brigitte Peeters

In juni 2006 ben ik hier in het Medicenter Haagdijk een praktijk gestart als Mesoloog.

Mijn eerste jaren als Mesoloog werkte ik als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Hier viel me op, dat veel kinderen steeds terugkwamen met vergelijkbare klachten: recidiverende oorontstekingen, astma, huidklachten, buikklachten, etc. Tijdens de jaren van opleiding zag ik echter ook dat het anders kan. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de jeugdhulpverlening en reguliere gezondheidszorg, wilde ik meer preventief kunnen betekenen en de achterliggende oorzaak van klachten aanpakken, i.p.v. symptomen bestrijden. Het moederschap heeft me nog meer bewust gemaakt van het belang van gezonde, evt. aanpassing in voeding en natuurlijk ondersteuning of behandeling bij diverse klachten. Dit geldt uiteraard zowel voor de moeder (volwassene) als het kind.

Als ouders willen we het liefst onze kinderen een zo goed mogelijke start mee geven. Wat binnen onze mogelijkheden ligt, maar open staan voor evt. hulp en ondersteuning om ons heen, op welk vlak dan ook. Dit kan soms nodig zijn op het gebied van opvoedingsondersteuning, persoonlijke groei, maar ook op fysiek vlak. Met name bij dit laatste, kan een mesoloog heel goed werk verrichten d.m.v. goede anamnese, voedingsonderzoek en advies, ondersteuning en behandelen via natuurlijke wegen.

Om de ‘brug’ weer terug te maken naar mijn pedagogische achtergrond, zocht ik na enkele jaren een methode die ook meer inzicht kon geven in de mogelijkheden bij ouders zelf om bij te dragen aan fysieke of gedragsmatige klachten van hun kind. Door eigen ervaring stuitte ik op de methode van het ‘Kindertolken’ -tegenwoordig PresentChild®- .Dit  is een bijzondere en krachtige methode om onze kinderen te helpen en er ook nog eens zelf (als ouder) ‘beter’ van te worden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder bij PresentChild®.

Zo hoop ik als mens, Mesoloog en Kindertolk vanuit mijn passie, bij te kunnen dragen aan gezondheid en geluksgevoel van zowel de ouders als het kind. Naast de doelgroep kinderen, richt ik me ook speciaal op jonge mensen (die overwegen om zwanger te willen worden en waarbij mogelijk fysieke klachten deze bewuste keuze nog tegenhouden), zwangeren die individuele ondersteuning willen of nodig hebben en vrouwen die na zwangerschap(pen) maar moeizaam herstellen.                                                                                                                                              Buiten deze specialisatie behandel ik met volle overgave alle andere doelgroepen met div. klachten.

Afgeronde opleidingen en trainingen:

–  Opleiding Mesologie te Amsterdam (2006 afgerond)

–  Thesis/casestudy: Hormonaal evenwicht t.b.v. titel ‘DM’

–  Opleiding methode PresentChild®  (2013 afgerond)

–  Opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2000 afgerond) ,ruim 10 jaar als hulpverlener met kinderen en hun ouders gewerkt in div. settingen, waaronder het ziekenhuis